Belépés Bio ár és termék összehasonlítás Bio szépségápolás Bio alapanyagok Bio élelmiszerek

Egészség - Életmód

Chocolate heart

Csokoládé: a gyógyító finomság

2015. december 08.


 

Az élethez három dolog kell: csoki, csoki és csoki!

Lássuk be, nagy igazság, hiszen az emberek már az aztékok óta élvezik a trópusi kakaófa magjából nyert ízeket, legyen szó gyerekről, felnőttről vagy akár az idősebb korosztályról, a csokit mindenki szereti, hiszen az íze nemcsak, hogy nagyon finom, de rendkívül változatos is.

 

 

Fő az egészség!

    Sokan nem is gondolnák de a csoki egészségünk megőrzésében és helyes működésében is nagy szerepet játszik, hiszen valójában zöldségekből tevődik össze, melynek két fő alkotóeleme van: a kakaóbab és a cukorrépa. Tehát a csoki mindennapi fogyasztásra is kifejezetten jót tesz, persze, mint mindennek, ennek is van egy normális határra.

 

Napjainkban

Míg réges-régen a megpörkölt kakaóbab őrleményt keverték el némi vaníliával és vízzel, ami azonban szinte emészthetetlen volt, ma már olyan csokik készülnek el, amelyek az ízlelőbimbókat könnyűszerrel elcsábítják és függővé teszik. Hozzáértők szerint a valódi élvezetet nyújtó csokoládé legalább hetven százalékban tartalmaz kakaót, persze van, aki számára ez túlságosan is kesernyés.

Mivel általában desszertként fogyasztjuk, a gyártók számtalan adalékanyaggal dúsítják, hogy az íze élvezhetőbb legyen, az állaga pedig tartósabb. A különböző növényi zsírok, gyümölcsök, magvak, cukor és tej hozzáadásával a csokoládéból készült desszertek valódi ízélményt nyújtanak.

 

Csokoládé a táplálkozásban:

Számtalan érv és ellenérv létezik, melyekből adódóan a csoki fogyasztást tiltják, vagy éppen ajánlják. Tény, hogy a túlzásba vitt édességfogyasztás egészségtelen, hiszen roncsolja a fogakat és a vércukorszint is az egekbe szökhet, azonban nézzük meg azt, hogy miért is érdemes fogyasztani.Csak pozitívan!

Kutatások szerint a vörösborhoz hasonlóan a csokoládé is tartalmaz antioxidánsokat, melyek védelmet nyújtanak a szívbetegségek ellen, továbbá a csoki emeli a vérnyomást, javítja a memóriát, antidepresszáns hatású és erősíti az immunrendszert.

És ha ez még nem volna elég, tudósok szerint a csokoládéfogyasztók tovább élnek. Egy öt évig tartó kísérlet bebizonyította, hogy azok az emberek, akik havonta minimum három tábla csokit elfogyasztanak, átlagosan 1 évvel tovább élnek, mint az édességet nem kedvelő társaik.

Hirdetés

Top 24 óra

Ezerjófű Hortenzia Gyökér Tinktúra 50 ml

EzerJóFű

1890 Ft

Tovább

Foco Kókuszvíz Natúr 1000 ml

Gorky és Zentai

1190 Ft

Tovább

Vadon gyöngye, Pearls of the Forest immunerősítő lekvár

Biogenic

4865 Ft

Tovább

Paul Clayton: Ne gyulladj be! A krónikus gyulladás, mint a betegségek fő oka

Biogenic

3490 Ft

Tovább