Belépés Bio ár és termék összehasonlítás Bio szépségápolás Bio alapanyagok Bio élelmiszerek

Egészség - Életmód

Chocolate heart

Csokoládé: a gyógyító finomság

2015. december 08.


 

Az élethez három dolog kell: csoki, csoki és csoki!

Lássuk be, nagy igazság, hiszen az emberek már az aztékok óta élvezik a trópusi kakaófa magjából nyert ízeket, legyen szó gyerekről, felnőttről vagy akár az idősebb korosztályról, a csokit mindenki szereti, hiszen az íze nemcsak, hogy nagyon finom, de rendkívül változatos is.

 

 

Fő az egészség!

    Sokan nem is gondolnák de a csoki egészségünk megőrzésében és helyes működésében is nagy szerepet játszik, hiszen valójában zöldségekből tevődik össze, melynek két fő alkotóeleme van: a kakaóbab és a cukorrépa. Tehát a csoki mindennapi fogyasztásra is kifejezetten jót tesz, persze, mint mindennek, ennek is van egy normális határra.

 

Napjainkban

Míg réges-régen a megpörkölt kakaóbab őrleményt keverték el némi vaníliával és vízzel, ami azonban szinte emészthetetlen volt, ma már olyan csokik készülnek el, amelyek az ízlelőbimbókat könnyűszerrel elcsábítják és függővé teszik. Hozzáértők szerint a valódi élvezetet nyújtó csokoládé legalább hetven százalékban tartalmaz kakaót, persze van, aki számára ez túlságosan is kesernyés.

Mivel általában desszertként fogyasztjuk, a gyártók számtalan adalékanyaggal dúsítják, hogy az íze élvezhetőbb legyen, az állaga pedig tartósabb. A különböző növényi zsírok, gyümölcsök, magvak, cukor és tej hozzáadásával a csokoládéból készült desszertek valódi ízélményt nyújtanak.

 

Csokoládé a táplálkozásban:

Számtalan érv és ellenérv létezik, melyekből adódóan a csoki fogyasztást tiltják, vagy éppen ajánlják. Tény, hogy a túlzásba vitt édességfogyasztás egészségtelen, hiszen roncsolja a fogakat és a vércukorszint is az egekbe szökhet, azonban nézzük meg azt, hogy miért is érdemes fogyasztani.Csak pozitívan!

Kutatások szerint a vörösborhoz hasonlóan a csokoládé is tartalmaz antioxidánsokat, melyek védelmet nyújtanak a szívbetegségek ellen, továbbá a csoki emeli a vérnyomást, javítja a memóriát, antidepresszáns hatású és erősíti az immunrendszert.

És ha ez még nem volna elég, tudósok szerint a csokoládéfogyasztók tovább élnek. Egy öt évig tartó kísérlet bebizonyította, hogy azok az emberek, akik havonta minimum három tábla csokit elfogyasztanak, átlagosan 1 évvel tovább élnek, mint az édességet nem kedvelő társaik.

Hirdetés

Top 24 óra

Ezerjófű Hortenzia Gyökér Tinktúra 50 ml

EzerJóFű

1890 Ft

Tovább

Medaprash redukció-diéta gyógynöv. dzsem 200 gramm

Everest Herba s.r.o.

1990 Ft

Tovább

BiOrganik bio popcorn (pattogatni való kukorica)

BiOrganik

610 Ft

Tovább

Psorilys krém pikkelysömörre, 200 ml

Psorilys

4239 Ft

Tovább