Belépés Bio ár és termék összehasonlítás Bio szépségápolás Bio alapanyagok Bio élelmiszerek

Egészség - Életmód

Chocolate heart

Csokoládé: a gyógyító finomság

2015. december 08.


 

Az élethez három dolog kell: csoki, csoki és csoki!

Lássuk be, nagy igazság, hiszen az emberek már az aztékok óta élvezik a trópusi kakaófa magjából nyert ízeket, legyen szó gyerekről, felnőttről vagy akár az idősebb korosztályról, a csokit mindenki szereti, hiszen az íze nemcsak, hogy nagyon finom, de rendkívül változatos is.

 

 

Fő az egészség!

    Sokan nem is gondolnák de a csoki egészségünk megőrzésében és helyes működésében is nagy szerepet játszik, hiszen valójában zöldségekből tevődik össze, melynek két fő alkotóeleme van: a kakaóbab és a cukorrépa. Tehát a csoki mindennapi fogyasztásra is kifejezetten jót tesz, persze, mint mindennek, ennek is van egy normális határra.

 

Napjainkban

Míg réges-régen a megpörkölt kakaóbab őrleményt keverték el némi vaníliával és vízzel, ami azonban szinte emészthetetlen volt, ma már olyan csokik készülnek el, amelyek az ízlelőbimbókat könnyűszerrel elcsábítják és függővé teszik. Hozzáértők szerint a valódi élvezetet nyújtó csokoládé legalább hetven százalékban tartalmaz kakaót, persze van, aki számára ez túlságosan is kesernyés.

Mivel általában desszertként fogyasztjuk, a gyártók számtalan adalékanyaggal dúsítják, hogy az íze élvezhetőbb legyen, az állaga pedig tartósabb. A különböző növényi zsírok, gyümölcsök, magvak, cukor és tej hozzáadásával a csokoládéból készült desszertek valódi ízélményt nyújtanak.

 

Csokoládé a táplálkozásban:

Számtalan érv és ellenérv létezik, melyekből adódóan a csoki fogyasztást tiltják, vagy éppen ajánlják. Tény, hogy a túlzásba vitt édességfogyasztás egészségtelen, hiszen roncsolja a fogakat és a vércukorszint is az egekbe szökhet, azonban nézzük meg azt, hogy miért is érdemes fogyasztani.Csak pozitívan!

Kutatások szerint a vörösborhoz hasonlóan a csokoládé is tartalmaz antioxidánsokat, melyek védelmet nyújtanak a szívbetegségek ellen, továbbá a csoki emeli a vérnyomást, javítja a memóriát, antidepresszáns hatású és erősíti az immunrendszert.

És ha ez még nem volna elég, tudósok szerint a csokoládéfogyasztók tovább élnek. Egy öt évig tartó kísérlet bebizonyította, hogy azok az emberek, akik havonta minimum három tábla csokit elfogyasztanak, átlagosan 1 évvel tovább élnek, mint az édességet nem kedvelő társaik.

Hirdetés

Top 24 óra

Janat Provance Muskotályos Fekete Tea, 25 db

Janat

250 Ft

Tovább

Ezerjófű Fogak tinktúra 50 ml

EzerJóFű

1890 Ft

Tovább

ETS bio adventi naptár tea, zöld, 25 filter

English Tea Shop

2460 Ft

Tovább

Simplex Balance Day tabletta stressz ellen, 60 db

Simplex Vital

8900 Ft

Tovább