Belépés Bio ár és termék összehasonlítás Bio szépségápolás Bio alapanyagok Bio élelmiszerek

Egészség - Életmód

B%c5%91r%c3%a1pol%c3%a1s

A leggyakrabban elkövetett „bűnök” az emberi bőr ellen

2015. július 07.


 

Manapság egyre több olyan készítmény kerül piacra amely örök szépségét és hosszantartó fiatalságot ígér, de mindez mit sem ér ha figyelmen kívül hagyjuk azokat a dolgokat, amelyek bár elsőre apróságnak, sőt jelentéktelennek is tűnhetnek, mégis nagyon fontosak bőrünk tökéletes ápolása érdekében. Ha számodra is fontos, hogy a tested ne csak most, hanem 10-20 év múlva is ápolt meg egészséges legyen, akkor íme azok a dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni.

 

Sminkelés!

Alapozók, szemfestékek, szempillaspirálok és rúzsok népes „serege” csábítja el napról napra a hölgyeket, annak ellenére, hogy tisztában vannak/vagyunk vele, hogy az állandó és túlzott használata nem tesz jót a bőrnek, különösen hosszú távon. Ezért lefekvés előtt szigorúan meg kell szabadulni tőle, bő vízzel lemosni, majd egy arra alkalmas krémmel bekenni, ezzel is védelmezve annak szépségét.

 

 

Szolárium: kell ez nekem?

Itt a nyár és neked még fehérek a lábaid, amit ijedten bámulsz a tükör előtt és nem tudod, hogy mit tegyél? Nos a helyes válasz elsősorban a „mit ne tegyél” kijelentésben fogalmazódik meg: semmi esetre se menj el szolizni, hiszen ez az egyik legsúlyosabb vétek az emberi bőr ellen, amelynek sajnos rengetegen esnek áldozatául. Nemcsak, hogy rohamosan gyorsítja az öregedés folyamatát, de tudományosan is alátámasztott tény, hogy elősegítheti a bőrrák kialakulását.

 

 

Szőrtelenítés: hogyan?

A szőrtelenítés egy olyan tevékenység, amelyet napjainkban a nők túlnyomó többsége végez, hiszen ma már a „csupasz” végtagok hódítanak. Azonban ha ez nem megfelelő eszközzel van elvégezve, könnyen okozhat sérülést a bőr felületén, ráadásul csak nagyon rövid ideig tart, helyére pedig általában sokkal erősebb szőrzet nő vissza, egyre nagyobb területet érintve. Hogy elkerüljük ezt, az egyik legbiztosabb módszer az epilálás, amely során a szőrszálakat termelő mátrixsejtek elpusztulnak, meggátolva a gyors visszanövést.


 

Anyajegyek, szeplők, szemölcsök nem megfelelő kezelése!

Sokszor szépségünk elleni támadásnak véljük a különböző „pöttyök” jelenlétét, így gyakran minden módszert bevetünk házilag, hogy megszabaduljunk örökre tőlük. Persze ezt a legtöbb esetben helytelenül tesszük, nagyobb bajt okozva, mivel akár maradandó károsodást is okozhat a hirtelen felindulásból elkövetett praktikák bevetése. Ezért mindig olyan ember segítségét kell kérni, aki érti a dolgát, legyen az egy bőrgyógyász, vagy egy kozmetikus.

 

 

Tetkók!

Bár a tetoválásoknak rendkívül sok kedvelője van, sokan meggondolás nélkül vágnak bele, ezzel megbélyegezve magukat egy életen át. De talán nem is a megbánás veszélye jelenti a legnagyobb gondot, hanem azok a kellemetlen mellékhatások, amelyek nagy eséllyel jelentkezhetnek utána. Ilyen a bőrgyulladás, amely mögött akár heveny allergiás reakció is állhat, így a szemetgyönyörködtető élményt hamar felválthatja valami kevésbé kellemes érzés.

 

Ne feledjük, hogy a gyönyörű bőrt soha nem a kozmetikai termékek mennyisége szabja meg, hanem a saját magunk által megteremtett életmód, illetve a hozzáállás és az egészséges önbecsülés. Ép testben, ép lélek!

 

A kép forrása

   

 

Hirdetés

Top 24 óra

BNM+ porcelán sóinhalátor

Sópipa

6038 Ft

Tovább

Naturgold mamagríz ősi bio gabonákból, 500 g

Naturgold

756 Ft

Tovább

Canderel kakaópor 250 g

Canderel

2303 Ft

Tovább

Aloe 24/7 Bio gél 100 ml

Power of Nature

2505 Ft

Tovább